за нас

Основан во 2001 година, Universe Optical се разви во еден од водечките професионални производители на објективи со силна комбинација на производство, можности за истражување и развој и искуство во меѓународна продажба. Ние сме посветени на снабдување со портфолио на висококвалитетни производи за објективи, вклучувајќи залихи на објективи и дигитални RX објективи со слободна форма.

Сите леќи се изработени од висококвалитетни материјали и темелно проверени и тестирани според најстрогите индустриски критериуми по секој чекор од производствените процеси. Пазарите постојано се менуваат, но нашата оригинална стремеж кон квалитет не се менува.

технологија

Основан во 2001 година, Universe Optical се разви во еден од водечките професионални производители на објективи со силна комбинација на производство, можности за истражување и развој и искуство во меѓународна продажба. Ние сме посветени на снабдување со портфолио на висококвалитетни производи за објективи, вклучувајќи залихи на објективи и дигитални RX објективи со слободна форма.

TECHNOLOGY

MR ™ серија

Серијата MR are се уретански материјал изработен од Mitsui Chemical од Јапонија. Обезбедува и исклучителни оптички перформанси и издржливост, што резултира со офталмолошки леќи кои се потенки, полесни и посилни. Објективите направени од материјали за МР се со минимална хроматска аберација и јасен вид. Споредба на физичките својства ...

TECHNOLOGY

Висок удар

Објективот со висок удар, ULTRAVEX, е направен од специјален тврд смола материјал со одлична отпорност на удар и кршење. Може да издржи челична топка од 5/8 инчи, тешка приближно 0,56 унца, паѓајќи од височина од 50 инчи (1,27 метри) на хоризонталната горна површина на објективот. Направено од уникатниот материјал за објективи со вмрежена молекуларна структура, ULTRA ...

TECHNOLOGY

Фотохромни

Фотохромната леќа е леќа која бојата се менува со промена на надворешната светлина. Може брзо да се затемни под сончева светлина, а неговата преносливост драстично се намалува. Колку е посилна светлината, толку е потемна бојата на објективот и обратно. Кога објективот се враќа во затворен простор, бојата на објективот може брзо да исчезне во првобитната транспарентна состојба. На ...

TECHNOLOGY

Супер хидрофобна

Супер хидрофобната е специјална технологија за обложување, која создава хидрофобна особина на површината на објективот и го прави објективот секогаш чист и чист. Карактеристики - Отфрла влага и мрсни супстанции благодарение на хидрофобните и олеофобичните својства - Помага да се спречи пренесување на несакани зраци од електрома ...

TECHNOLOGY

Bluecut обложување

Bluecut Coating Специјална технологија за обложување применета на леќите, која помага да се блокира штетната сина светлина, особено сините светла од разни електронски уреди. Предности • Најдобра заштита од вештачка сина светлина • Оптимален изглед на објективот: висока пропустливост без жолтеникава боја • Намалување на отсјајот за м ...

Вести на компанијата

  • СИЛМО 2019

    Како еден од најважните настани во офталмолошката индустрија, СИЛМО Париз се одржа од 27 до 30 септември 2019 година, нудејќи богатство информации и сјае во центарот на вниманието на индустријата за оптика и очила! Речиси 1000 изложувачи се претставија на изложбата. Тоа претставува чекор ...

  • Меѓународен саем за оптика во Шангај

    20 -тиот Меѓународен саем за оптика во Шангај, SIOF 2021, SIOF 2021, се одржа во периодот 6 ~ 8 мај 2021 година, во конвенциониот и конгресен центар во Шангајска светска експо. Тоа беше првиот саем за оптика во Кина по пандемискиот хит на „Ковид-19“. Благодарение на е ...

  • Универзум лансираше сопствени очила за сонце

    Летото доаѓа. Универзум лансираше сопствени очила за сонце за да ги задоволи различните барања на потрошувачите. Што и да ви треба плано очила за сонце или очила за сонце на рецепт, ние можеме да понудиме едношалтерска услуга. Достапни се повеќе од сто избор на бои. Не само стандардните ...

Сертификат за компанија